Informatiepagina dronepiloten

Voordat je je aanmeldt op het platform van Dronelaunch is het belangrijk om de volgende punten te weten. Onderstaand wordt meer informatie gegeven over hoe het platform werkt, wat er van jou als piloot wordt verwacht, waar jij als piloot aan moet voldoen en hoe jij als piloot een portfolio aan kan maken.

Hoe werkt het platform?

Het platform van Dronelaunch brengt vraag en aanbod samen tussen gecertificeerde dronepiloten en opdrachtgevers met de vraag naar dronebeelden.

Opdrachtgevers kunnen op het platform gemakkelijk een opdracht plaatsen. In deze opdracht wordt vermeld om wat voor opdracht het gaat, de datum waarop de opdracht plaatsvindt en de adresgegevens van de locatie.

Nadat de opdracht is geplaatst, komt deze bij ‘Actuele opdrachten’ te staan. Jij, als piloot, kan op deze opdrachten reageren met een voorstel/offerte. Nadat de onderhandelingen geslaagd zijn, wordt de opdracht uitgevoerd op de datum en locatie naar keuze.

Wat wordt er van de piloten verwacht?

Dronelaunch is een professioneel platform en wilt dit ook uitstralen naar haar opdrachtgevers. Om dit te kunnen bereiken is het van belang dat je op de hoogte bent van de algemene voorwaarden. Deze dienen ook te worden nageleefd. Verder verwacht Dronelaunch een professionele en vriendelijke houding naar de opdrachtgevers toe.

Daarnaast wordt er verwacht dat als jij aangesloten bent bij Dronelaunch veilig te werkt gaan, zowel voor als tijdens de vlucht. Mocht de opdracht vanwege onmacht niet uitgevoerd kunnen worden, dan heb jij hier het laatste woord over.

Aanmelden als dronepiloot bij Dronelaunch is geheel gratis, er zijn dus geen aansluit- of maandelijkse kosten. Wij zorgen voor de opdrachten. Mocht er uiteindelijk een opdracht tot stand komen dan wordt over het totaalbedrag 15% commissie ingehouden. Neem dit dan ook mee als je een offerte opstelt voor een opdrachtgever!

Aanmelden als piloot

Aanmelden als dronepiloot bij Dronelaunch gaat gemakkelijk en snel door middel van een aanmeldformulier. In dit formulier wordt er gevraagd naar een kopie van jouw ROC/ROC-light certificaat en een kopie verzekeringscertificaat voor de drone.

Als jouw gegevens zijn goedgekeurd, kun je inloggen met jouw inloggegevens. Eenmaal ingelogd kun je beginnen met het aanmaken van jouw portfolio. Deze vind je op de ‘mijn profiel’ pagina, mijn portfolio. Vul dit formulier in en Dronelaunch maakt een portfolio voor jou aan.