Selecteer een pagina

NIJMEGEN – Steeds meer dronepiloten willen van hun hobby hun werk maken. Dat treft, want hun luchtbeelden zijn gewild. Jammer dat piloot en opdrachtgever elkaar nog niet goed weten te vinden, maar daar kan Dronelaunch verandering in brengen.

Dit bedrijf is opgezet door vier studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij presenteren hun bedrijf dinsdag op Meet the experts, een bijeenkomst op hun school. Daar krijgen alle studenten die een onderneming aan het opzetten zijn de kans om allerlei deskundigen vragen te stellen.

 

Dronelaunch.nl

,,Wij willen bijvoorbeeld meer weten over de boekhouding voor Dronelaunch’’, zegt Ries Hoogstad, een van de oprichters. Dat brengt op de site dronelaunch.nl piloten en opdrachtgevers met elkaar in contact. Lukt dat, en komt het tot een opdracht, dan vragen de studenten 15 procent commissie.

 

Dronelaunch is het eerste Nederlandse platform dat als een soort booking.com piloten en opdrachtgevers bij elkaar brengt, vertellen de studenten. In eerste instantie richten ze zich op gemeenten, makelaars en bouwbedrijven die iets van bovenaf gefilmd willen hebben. De makelaars aan wie ze gevraagd hebben of Dronelaunch een goed idee is, waren positief.

 

Prijzig

De kiem voor het bedrijf is volgens student Daan Lap gelegd tijdens een kindervakantieweek waaraan hij meewerkte. ,,Een piloot maakte beelden van de kinderen die door het bos fietsten. Dat zag er zo goed uit. En daarna sprak ik een neef die net zijn drone-certificaat had gehaald. Dat is prijzig en hij was op zoek naar mensen die dat papiertje op waarde weten te schatten.’’

 

 

Originele bericht: HAN-studenten beginnen booking.com voor dronepiloten, Suzanne de Winter 05-03-18, 17:20