Selecteer een pagina

Omdat wij jullie graag kennis willen laten maken met onze dronepiloten, zullen we elke week één dronepiloot voorstellen. Vorige keer hebben we dronepiloot Marcel Engelen voorgesteld, deze week zal het dronepiloot Tommy Klinckenberg zijn. Dronelaunch heeft Tommy gevraagd zich kort even voor te stellen door middel van een aantal vragen.

Ben je benieuwd naar de andere dronepiloten die zich bij Dronelaunch hebben aangesloten? Neem dan een kijkje op de pilotenpagina.

 

Tommy, kan je kort vertellen wie je bent?

Mijn naam is Tommy Klinckenberg en woon samen met mijn vrouw en twee jongens in De Meern (Utrecht). Naast dronepiloot ben ik ook werkzaam als Project – en Procesmanager en zit ik bij de vrijwillige brandweer als bevelvoerder.

 

Wanneer en waarom heb je besloten om een certificaat te behalen voor het gebruik van drones?

Begin 2017 heb ik mijn eerste drone privé gekocht. Het vliegen vond ik zo mooi en leuk dat ik ben gaan nadenken om hier wat meer mee te gaan doen. Na wat zoekwerk kom er je dan al snel achter dat als je zakelijk wil gaan vliegen je te maken hebt met wet – en regelgeving en heb ik mijn ROC-Light certificering gehaald.

 

Welke drone heb je, en waarom heb je juist voor die drone gekozen?

De drone waar ik mee vlieg is de DJI Mavic Pro. In eerste instantie had ik deze privé gekocht en was ik op zoek naar een compacte drone die makkelijk mee te nemen is, maar wel eentje met goede specificaties. Om een nog betere kwaliteit te kunnen leveren naar mijn klanten wil ik wel dit jaar mijn vloot gaan uitbreiden met waarschijnlijk de DJI Inspire.

 

 

Wat voor soort opdrachten vind jij het leukst om te doen?

Zelf heb ik niet echt een voorkeur voor een specifieke opdracht. Uiteindelijk gaat het om de samenwerking tussen de opdrachtgever en de piloot wat de opdracht leuk maakt. Het afstemmen van de wensen samen met de opdrachtgever en het kijken naar de opties maakt het leuk.

 

Wat hebben jij en je drone te bieden?

Een professionele kijk en aanpak voor elke opdracht. Of het nu gaat om een familiefoto vanuit de lucht of een volledige fotoreportage van een bedrijf. Elke opdracht wordt serieus aangepakt en is pas klaar als beide partijen tevreden zijn.

 

Hoe kijk jij tegen de samenwerking met Dronelaunch aan en wat zijn je verwachtingen?

Toen ik benaderd werd door Dronelaunch vond ik hun concept al meteen goed klinken. Ze halen een gedeelte van het preflight werk weg voor ons zodat wij meer kunnen focussen op de daadwerkelijke opdracht. Ze denken mee en staan open voor ideeën en suggesties. Al met al een goede samenwerking dus. Voor zowel Dronelaunch als voor ons als piloten hoop ik dat dit natuurlijk een groot succes gaat worden.