Selecteer een pagina

Omdat wij jullie graag kennis willen laten maken met onze dronepiloten, zullen we elke week één dronepiloot voorstellen. Vorige week hebben we dronepiloot Huub Hulscher voorgesteld, deze week zal het dronepiloot Robin de Ridder zijn. Dronelaunch heeft Robin gevraagd zich kort even voor te stellen door middel van een aantal vragen.

Ben je benieuwd naar de andere dronepiloten die zich bij Dronelaunch hebben aangesloten? Neem dan een kijkje op de pilotenpagina.

 

Robin, kan je kort vertellen wie je bent?

Ik ben Robin, 47 jaar oud en een enthousiast drone piloot.

 

Wanneer en waarom heb je besloten om een certificaat de behalen voor het gebruik van drones?

Nadat ik door kreeg dat je geen drone voor commerciële doeleinden mag inzetten zonder de juiste papieren. Nadat ik de vraag “ben je gecertificeerd? “ te vaak voorbij zag komen en ik daardoor opdrachten voorbij moest laten gaan. Een hobby is uitgegroeid naar een extra baan.

 

Hoe verliep de drone opleiding bij jou?

De ROC-Light opleiding verliep soepel. Veel geleerd, een waking-up-call om het vliegen met een drone binnen de regels van de wet niet te lichtzinnig te nemen. Prijzig maar zeer bevredigend om de juiste papieren in huis te hebben. Ondanks dat de Roc-light opleiding maar een klein deel is van het gehele traject om met een drone geld te mogen verdienen.

Dronelaunch-Robin-de-Ridder-1

 

Moet je enige ervaring hebben als je zo’n drone opleiding wilt volgen?

Niet voor de theorie opleiding, wel voor de praktijk opleiding. 1 maal praktijk faal is extra kosten voor een praktijk diploma. Het praktijk diploma helpt voor de aanvraag van een aansprakelijkheidsverzekering.

 

Zou jij iedereen een drone opleiding aanraden?

Indien voor commercieel gebruik, jazeker. Het is verplicht.

 

Hoe kijk jij tegen de samenwerking met Dronelaunch aan en wat zijn je verwachtingen?

Dronelaunch is goed in communicatie, adaptief en serieus. Ik snap het concept en hoop natuurlijk op opdrachten middels hun eigen succes en naamsbekendheid.

Dronelaunch-Robin-de-Ridder-2