Selecteer een pagina

Omdat wij jullie graag kennis willen laten maken met onze dronepiloten, zullen we elke week één dronepiloot voorstellen.

Vorige week hebben we dronepiloot Robin de Ridder voorgesteld, deze week zal het dronepiloot Karel Ton zijn. Dronelaunch heeft Karel gevraagd zich kort even voor te stellen door middel van een aantal vragen. Ben je benieuwd naar de andere dronepiloten die zich bij Dronelaunch hebben aangesloten? Neem dan een kijkje op de pilotenpagina.

Karel, kan je kort vertellen wie je bent?

Mijn naam is Karel Ton, ik woon in Medemblik, Noord-Holland. Ik heb een achtergrond in de techniek, maar ik ben sinds begin dit jaar als zzp’er begonnen met mijn drone video/fotografie bedrijf. Dit is de beste stap die ik ooit heb gedaan, het is geweldig om van je hobby je werk te kunnen maken!

Hoe ben je in contact gekomen met drones?

Al sinds mijn jeugd vlieg ik met modelvliegtuigen, ik heb de opkomst van drones dus bewust meegemaakt. Ik ben begonnen met een drone van een paar cm groot, eindeloos oefenen in de huiskamer totdat ik er mee kon lezen en schrijven.

Welke drone heb je, en waarom heb je juist voor die drone gekozen?

Ik werk met een DJI Phantom 4 Pro+. Deze drone wordt veel gebruikt en dat is met een reden; perfecte, stabiele vliegeigenschappen in combinatie met een erg goede camera (4K Ultra HD) Een andere reden is DJI het best verkochte drone merk is, wat betekend dat reserve onderdelen en accessoires goed verkrijgbaar zijn.

Vliegen vraagt veel oefening. Hoe zorg jij ervoor dat je over de kennis en vaardigheden blijft beschikken?

Omdat ik al ruim 30 jaar vlieg met modelvliegtuigen, is het vliegen met een drone een automatisme voor mij. Tevens zijn moderne drones erg stabiel en zitten boordevol snufjes om het voor de piloot zo makkelijk en veilig mogelijk te maken. Af en toe vlieg ik nog wel eens met een micro drone van enkele centimeters groot. Deze zijn vrij zenuwachtig en je moet snelle reflexen hebben. Als je met zo’n kleine micro drone kan lezen en schrijven, dan kan je met iedere drone vliegen.

Wat hebben jij en je drone te bieden?

Wat ik te bieden heb aan een opdrachtgever is een fijne samenwerking en heldere communicatie. Ik denk mee met de wensen van de klant. Mijn bedrijf is ontstaan uit liefde voor het vak en dat uit zich dan ook in het geleverde product.  Het streven is om een eindproduct aan te bieden waarmee de klant volledig tevreden is.

Hoe kijk jij tegen de samenwerking met Dronelaunch aan en wat zijn je verwachtingen?

Dronelaunch heeft wat mij betreft een gat in de markt gevonden; ze helpen mij in contact te komen met opdrachtgevers. Een ideaal medium! Het mooie is dat de opdrachtgever zelf kan beslissen wie er het meest geschikt is voor hun wensen. Ik ben ervan overtuigd dat we samen een zonnige toekomst tegemoet gaan!