Selecteer een pagina

Omdat wij jullie graag kennis willen laten maken met onze dronepiloten, zullen we elke week één dronepiloot voorstellen. Vorige week hebben we dronepiloot Andràs Steiner voorgesteld, deze week zal het dronepiloot Huub Hulscher zijn. Dronelaunch heeft Andràs gevraagd zich kort even voor te stellen door middel van een aantal vragen.

Ben je benieuwd naar de andere dronepiloten die zich bij Dronelaunch hebben aangesloten? Neem dan een kijkje op de pilotenpagina, te vinden op de website van Dronelaunch.

 

Huub, kan je kort vertellen wie je bent?

Mijn naam is Huub Hulscher, een afgestudeerde werktuigbouwkunde met passie voor film en techniek. Hieruit is mijn full-time bedrijf ontstaan. Daarbuiten blijf ik actief met kitesurfen en turnen. Zo heb ik in de RAI in Amsterdam gestaan voor mijn turnwedstrijd, maar ook heb ik indoor luchtbeelden gemaakt van HISWA 2018.

Mijn passie is het filmen van buitensport, en het aanbieden van technische oplossingen voor de creatievelingen.

 

Hoe is de interesse in drones ontstaan?

Ik ben altijd al met techniek bezig geweest, van technisch 3D tekenen en 3D printen tot lassen en solderen. Mijn eerste opdrachten zijn met een (in die tijd nog) grote zware hexacopter uitgevoerd. Door het vliegen ontstond mijn interesse in film. Sindsdien heb ik de nodige kennis opgebracht door cursussen, opdrachten, samenwerkingen maar vooral door heel veel zelfstudie.

Dit maakt het mogelijk om de nodige dronebeelden voor filmmakers te kunnen en mogen maken. Daarbuiten houd ik mij steeds bezig met de software, hardware en constructies van drones. Hierdoor kan ik hulpgereedschap ontwikkelen, om het specifieke shot in combinatie met een drone mogelijk te maken.

 

Huub Hulscher

Hoe lang vlieg je al met drones?

Sinds eind 2014 ben ik bezig met drones en de technologie die dit mogelijk maakt. Wij vliegen nu met de Inspire PRO. Dit systeem maakt beelden tot 4K (UTRA HD) mogelijk, in formaten H.264 (Mp4 / MOV) en RAW. Onze camera wordt afzonderlijk van de drone bestuurd, wat een beter resultaat oplevert dan systemen als de Phantom series.

Daarnaast ondersteunt onze camera verschillende lens brandpunt afstanden. Voor videobeelden kunnen lenzen van 8mm tot 45mm worden gebruikt. Met foto’s is het maximum 100mm. Het werken met verschillende lenzen om de juiste luchtbeelden te kunnen maken is cruciaal.

 

Wanneer en waarom heb je besloten om een certificaat te behalen voor het gebruik van drones?

In de tijd dat ik mijn bedrijf heb opgezet, begon de regelgeving vorm te krijgen. Het ROC en ROC-LIGHT werden geïntroduceerd, en verplicht gesteld voor iedereen die zijn drone commercieel gebruikt.  De verzekering keurde mijn zelfgebouwde drone af en daarvoor moest ik een gefabriceerde drone aanschaffen.

De volgende stap is om met grotere systemen te kunnen en mogen vliegen, met als reden er grotere camera’s en zelf ontwikkelde apparatuur aan te bevestigen.

 

Wat onderscheid jou van andere dronepiloten?

Het bedrijf is full-time bezig met drones, filmen en techniek. Wij richten ons op (content) creators, van reclamebureau tot componist. Om met een opdracht waar zij mee bezig zijn, de luchtbeelden op ons te nemen. Wij denken mee tijdens het script, en geven aan wat er kan en mag. Is een drone opname niet mogelijk, dan gebruiken wij onze kennis en ervaring van techniek om dit probleem weg te nemen.

Als laatste is onze apparatuur al over de hele wereld geweest, van Duitsland naar Rhodes tot Cape Town! Wij hebben ervaring met vliegen en de buitenlandse regelgeving. Zo kan ik u ook helpen met buitenlandse opdrachten.

 

Hoe kijk jij tegen de samenwerking met Dronelaunch aan en wat zijn je verwachtingen?

Dronelaunch geeft mij een nieuw en effectief middel om met specifieke opdrachtgevers in contact te komen. Iedere opdrachtgever kan gemakkelijk de expert op het desbetreffende gebied vinden. Ik kijk uit naar de samenwerking!

 

Nieuwsgierig?

Ben je na het lezen van het interview met Huub nieuwsgierig geworden? Bekijk dan zijn profiel. Naast Huub, zijn er ook andere dronepiloten aangesloten bij Dronelaunch. Bekijk deze op de dronepiloten pagina.