Selecteer een pagina

Momenteel zijn er al zes dronepiloten aangemeld bij Dronelaunch. Omdat wij jullie graag kennis willen laten maken met onze dronepiloten, zullen we elke week één dronepiloot voorstellen. Vorige week hebben we dronepiloot Evert van Beek voorgesteld, deze week zal het dronepiloot Andras Steiner zijn. Dronelaunch heeft Andràs gevraagd zich kort even voor te stellen door middel van een aantal vragen.

Ben je benieuwd naar de andere dronepiloten die zich bij Dronelaunch hebben aangesloten? Neem dan een kijkje op de pilotenpagina, te vinden op de website van Dronelaunch.

 

Andràs, kan je kort vertellen wie je bent?

“Mijn naam is Andràs Steiner, ik ben 39 jaar oud, gelukkig getrouwd en vader van een zoon en dochter. Ik werk vier dagen bij een grootbank in Zeist. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met klussen, in en om het huis, techniek en sporten (cross-fit & squash).”

 

Hoe ben je in contact gekomen met drones?

“Eigenlijk ben ik van jongs af aan altijd gefascineerd geweest door dingen die op afstand bediend konden worden en alles wat vliegt of zweeft. Het begon natuurlijk met op afstand bestuurbare auto`s waar ik een groot deel van mijn behendigheid en techniek rondom radiografische bestuurbare apparaten aan te danken heb. Later ging het over in helikopters en radiografische vliegtuigen. Maar de techniek en mogelijkheden van drones heeft mijn aandacht echt veroverd. Daarnaast zijn daar twee interesses (fotografie en radiografisch vliegen) samengekomen. Een gouden combinatie.”

 

Op welke manier heb je je verdiept in drones?

“Ook ik heb mijn kennis en informatie vergaard op het internet. Vele tientallen uren snuffelen op sites en vele tientallen video’s bekijken op Youtube. Op het internet staat werkelijk alles en er zijn vele websites en communities waar je nuttige informatie en ervaringen kunt vinden. Het begint natuurlijk bij het vinden van de perfecte drone voor jouw wensen en budget.”

 

Wanneer en waarom heb je besloten om een certificaat te behalen voor het gebruik van drones?

“Als je al een tijdje bezig bent met het filmen en fotograferen vanuit de lucht wordt je werk ineens herkend en van mond op mond reclame verspreid. Zo kwamen er steeds meer mensen bij mij met vragen van zou je dit eens voor mij kunnen fotograferen of zou je daar een video van kunnen maken. Na het inlezen in de exacte regels en wetgeving kom je al zeer snel achter dat je als particulier zeer beperkt bent in het “verkopen” van jouw drone materiaal. Ik wilde daarnaast ook graag de volgende stap zetten en meer professioneel aan de slag gaan met mijn film/foto werkzaamheden. Het behalen van mijn ROC-Light diploma was stap 1.”

Wat hebben jij en je drone te bieden?

“Omdat ik inmiddels veel ervaring heb met alles wat vliegt kan ik opdrachtgevers op een eenvoudige en laagdrempelige manier kennis laten maken met alles wat met drones kan. Veel bedrijven kennen nog niet alle mogelijkheden die de drone industrie ze kan bieden en ik denk daar graag in mee. Het gaat vaak verder dan een mooie foto of video maken maar ik denk ook graag mee hoe je dit het beste zou kunnen gebruiken voor jouw bedrijf of evenement. Denk bijvoorbeeld aan live-uitzendingen via facebook of 360° foto`s wat net dat beetje extra aandacht kan genereren. Daarnaast hoeft dit alles niet de hoofdprijs te kosten.”

Welke verwachtingen heb je van Dronelaunch?

“Ik hoop dat Dronelaunch mij in contact kan brengen met interessante opdrachtgevers waarmee ik hoop een langdurige relatie mee op te bouwen. Eenmalige klussen zijn natuurlijk altijd leuk maar de persoonlijke aandacht en interesse bij een terugkerende opdrachtgever is het mooiste. Daarnaast verwacht ik dat Dronelaunch door hun contacten en inzet bij opdrachtgevers binnenkomt waar je als eenpitter niet zo makkelijk aan toekomt.”

Nieuwsgierig?

Ben je na het lezen van het interview met Andràs nieuwsgierig geworden? Bekijk dan zijn profiel. Naast Andràs, zijn er ook andere dronepiloten aangesloten bij Dronelaunch. Bekijk deze op de dronepiloten pagina.