Selecteer een pagina

Omdat wij jullie graag kennis willen laten maken met onze dronepiloten, zullen we elke week één dronepiloot voorstellen. Vorige keer hebben we dronepiloot Johan Pielman voorgesteld, deze week zal het dronepiloot Jan Theeven zijn. Dronelaunch heeft Jan gevraagd zich kort even voor te stellen door middel van een aantal vragen.

Ben je benieuwd naar de andere dronepiloten die zich bij Dronelaunch hebben aangesloten? Neem dan een kijkje op de pilotenpagina.

 

Jan, kan je kort vertellen wie je bent?

Mijn naam is Jan Theeven, geboren en getogen in Sittard. Na mijn studie werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven te hebben afgerond, ben ik vrijwel direct naar de Luchtmacht gegaan om daar officier Luchtgevechtsleider te worden. Dit heb ik 11 jaar op het Air Operations Control Station op de Veluwe gedaan en de laatste drie jaar van mijn carrière heb ik in Italië, bij een nieuwe Air Operations Control unit van de NAVO doorgebracht. In januari 2017 ben ik gestopt als militair en heb ik mijn eigen bedrijf opgericht.

 

Vanwaar de interesse in het vliegen met een drone?

Van jongs af aan heb ik altijd al interesse gehad in alles wat vliegt!

 

 

Welke mogelijkheden heeft jouw drone?

Ik vlieg met de DJI Matrice 600 Pro; een hexacopter met een MTOM van 15,5 kg, die allerlei soorten payloads kan dragen. Ik heb zelf een mount gemaakt, waaraan de standaard DJI Zenmuse X3/Z3/X5 bevestiging én een twee-assige Arris gimbal gemonteerd zitten. In deze gimbal past zowel de Sony A6000 camera als de Micasense RedEdge multispectraal camera. Dit zijn dan ook de camera’s waarmee ik het gros van mijn opdrachten doe, voor mapping en multispectrale analyse van alles wat groeit en bloeit. Daarnaast werk ik samen met een fotograaf, met wie ik samen een Zenmuse Z15 gimbal heb aangeschaft, die zijn Canon EOS 5D III kan behuizen. Samen doen we hiermee dan af en toe nog wat luchtfotografie ‘on the side’.

 

Hoe ziet jouw ideale plek er uit om te vliegen?

Ik zou graag nog eens mee willen werken aan een natuurdocumentaire, waarbij ik dan de beelden vanuit de lucht verzorg.

 

Hoe kijk jij tegen de samenwerking met Dronelaunch aan en wat zijn je verwachtingen?

Ik leef altijd zonder verwachtingen, maar ik hoop natuurlijk op een prettige samenwerking en op mooie opdrachten!