Selecteer een pagina

Omdat wij jullie graag kennis willen laten maken met onze dronepiloten, zullen we elke week één dronepiloot voorstellen. Vorige keer hebben we dronepiloot André Willemsen voorgesteld, deze week zal het dronepiloot Johan Pielman zijn. Dronelaunch heeft Johan gevraagd zich kort even voor te stellen door middel van een aantal vragen.

Ben je benieuwd naar de andere dronepiloten die zich bij Dronelaunch hebben aangesloten? Neem dan een kijkje op de pilotenpagina.

 

Mijn naam is Johan Pielman, ik ben 44 jaar, getrouwd en heb samen met mijn vrouw 3 kinderen. Al mijn leven lang ben ik met fotografie bezig. Ook heb ik altijd belangstelling gehad voor gadgets. Toen de drones in opkomst waren wilde ik hier graag wat mee gaan doen. Maar hobbymatig was dit eigenlijk wel een beetje prijzig. Toen ik in 2015 even zonder werk kwam te zitten besloot ik het roer om te gooien. Ik heb een DJI Inspire gekocht en ben daarmee gaan vliegen. Omdat ik op het platteland woon heb ik volop gelegenheid en ruimte om rond mijn huis te vliegen. Ondanks de ruimte is het toch wel wat om met een machine van € 5000,- euro de lucht in te gaan. Het is ook wel eens misgegaan. Net even de takken van een boom raken omdat je te lang doorvliegt terwijl de accu bijna leeg is en het toestel ‘return-to-home’ inzet. Maar gelukkig is het nooit gigantisch misgegaan.

 

Ondertussen heb ik me ingeschreven bij EuroUSC om mijn vliegbrevet te halen. Theorie was wel pittig en heb ik in 2x gehaald. Toen het praktijkexamen samen met mijn vrouw en een externe observer gelukkig in 1x. Nadat ik me had ingeschreven bij de KvK, het toestel had verzekerd en geregistreerd kon ik dan eindelijk opdrachten gaan aannemen. Ik ben blij met mijn ROC-light certificering. Ik kan er nu alleen op uit en dat maakt mij wel flexibel.
Best spannend als je dan de eerste officiële opdrachten vliegt. Zeker als er meerdere mensen op een afstandje meekijken. Dit gaat na een paar opdrachten al snel makkelijker. Vooraf zorg ik dat ik goed in beeld heb waar ik de vlucht uitvoer. Omdat ik in de regio werk waar ik ook woon ken ik de meeste plekken goed.

 

 

Het is en blijft nog steeds leuk om de reacties van mensen te horen als ze de beelden zien. Het is toch vanuit een perspectief die je niet zo vaak ziet. Ik heb hele verschillende opdrachtgevers. Dat varieert van gemeenten, stichtingen, bruidsparen en vooral bedrijven. Sinds 1 januari 2018 ben ik volledig aan de slag gegaan omdat het niet meer te combineren viel met mijn deeltijdbaan.

 

Mijn werkzaamheden zijn verder het verzorgen van Virtual Reality-experiences en foto/film in 360°. Verder maak ik bedrijfsfilms en doe ik allerlei vormen van fotografie. Ik kan dus een breed scala aan foto/film aanbieden en mijn werk met de drone is dan een hele prettige aanvulling waardoor ik mijn klanten een compleet pakket kan aanbieden.

 

Ik ben blij met de samenwerking met Dronelaunch. Het is erg prettig om een platform te hebben, naast social media, de website en dergelijke, waarop je gevonden kan worden. Bovendien is het contact ook prettig. Het contact verloopt prima en ik hoop dat ons dit beide leuke opdrachten gaat opleveren.

 

Voor meer informatie kan je op mijn profiel kijken. Neem gerust contact op met mij voor informatie of een aanvraag.