Johan Pielman

Als 12-jarig jochie liep ik al met de camera rond. Ook ben ik gek op gadgets. Jaren geleden kwamen drones steeds vaker in het nieuws. Toen ik rond 2015 even geen werk had besloot ik het roer om te gooien.
Ik zat altijd in de commercie en nu zou ik mijn hart gaan volgen en me gaan richten op fotografie en video… met drones!

Via EuroUSC, een Engelse luchtvaartschool, heb ik mijn theorie-examen en het praktijkexamen BNUC-S gehaald. Ondertussen had ik al flink wat vlieguren gemaakt met mijn drone, de DJI Inspire. Door het ministerie Inspectie Leefomgeving & Transport is 16 juni 2015 mijn drone gekeurd, geregistreerd en voorzien van een PH-nummer waarna ik een luchtvaartverzekering kon afsluiten.

6 september 2016 kreeg ik van Inspectie Leefomgeving en Transport mijn beschikking ROC-light. Door deze certificering konden we commerciële vluchten aanbieden en uitvoeren. Opdrachtgevers lopen geen risico omdat schade en letsel door de verzekering gedekt is, iets wat niet het geval is op het moment dat de klant de klus laat doen door ‘de buurjongen die de dronebeelden wel even maakt voor een kratje bier’…

Door onze kwalificatie mogen we nu ook vluchten uitvoeren voor de overheid en grote bedrijven. Inmiddels bieden we ook een andere specialiteit aan; VR-brillen. Omdat we onze eigen 360°-camera hebben kunnen we zelf opnames maken waardoor het interessant is voor scholen en bedrijven die zichzelf op een aansprekende manier willen presenteren.

Tot het eind van 2017 kon ik het vliegen nog combineren met een baan van 3 dagen. Door een toename van het aantal opdrachten ging dit steeds lastiger. Vanaf 1 januari 2018 ben ik volledig met het vliegen bezig en kon ik klanten de aandacht geven die ik wil. Op momenten dat we grotere klussen onder handen hebben beschikken over een aantal mensen die we tijdelijk in kunnen zetten. Omdat we een klein bedrijf zijn schakelen we snel en zijn we heel flexibel.

Featured Videos
Official AfterMovie Reestdal FunRun 2017
Koloniën van Weldadigheid | menselijk lint Ommerschans 2018
France Drome Chaudebonne 2017
Rolugro pitch & equipment | aanleg kunstgras | construction of artificial turf

Extra informatie

Certificaat

Specialisme

, , , , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Johan Pielman” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.